Wykonanie

Niedzielny poranek, więc nie wiem jak u Was, ale u mnie często za dziecka w niedzielę była jajecznica.Tym razem wpadłem na pomysł przygotowania jajecznicy w troszkę inny sposób.Mam nadzieję, że pomysł się spodoba i sami spróbujecie w domu.

Składniki:2
jajka1
bułka pszenna5-10 dkg
świeżego boczku0,5 małej
cebuli1 plasterek
sera żółtegosól,
pieprz
Przygotowanie :1.
Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni.2.
Cebulkę kroimy w kostkę i wrzucamy do przysmażonego
boczku.3. Z
bułki wyciągamy środek.4. Nagrzewamy piekarnik do ok 180 stopni.5. Do miseczki wybijamy
jajka i delikatnie solimy.6. Do
boczku i
cebuli dodajemy
jajka i delikatnie podsmażamy jajecznicę, nie dopuszczając aby się do końca ścieła.

7. Lekko płynną jajecznicę przekładamy do wydrążonej
bułki.8. Całość przykrywamy plasterkiem
sera żółtego i wkładamy do nagrzanego piekarnika.9. Po ok. 10 minutach danie mamy gotowe.S M A C Z N E G O ! ! !