Wykonanie
Przyznam szczerze, że tego nie planowałam ...Podczas ozdabiania moich
Cake Popsów zabrakło mi
czekolady. Na wizytę w sklepie było już za późno, więc uratowała mnie porcja
masła kakaowego - zachomikowanego na czarną godzinę. W nie więcej niż 5 minut miałam własną, pyszną, domową
czekoladę, która okazała się idealna jako polewa do moich
ciasteczkowych lizaków.Z nadmiaru zostało zrobiłam
czekoladki ,,do
kawy".W wersji z
miodem stają się ZDROWĄ przekąską, której nikt się nie oprze!Składniki:6-7 łyżek
kakao,3-4 łyżki
cukru pudru (można użyć
miodu w tych samych proporcjach),łyżeczka ekstraktu z
waniliiWykonanie:W kąpieli
wodnej rozpuścić
masło kakaowe. W osobnej misce zmieszać
kakaoi cukier, wsypać do roztopionego
masła, dodać ekstrakt, rozmieszać. Gdy masa będzie idealnie gładka wylewać do foremek, schłodzić w lodówce przez kilka godzin.Smacznego!