Święta Wielkanocne zbliżają się wielkim krokami, czas podgonić z uzupełnianiem bloga o Wielkanocne pyszności. Na razie babki idą w ruch, a za chwilę przyjdzie pora na mazurki i wytrawne pyszności. Tym razem propozycja dla miłośników nutelli. Babka czekoladowo orzechowa. Idealnych na śniadanie lub do popołudniowej herbaty.1.5 szklanki mąki pszennejpół szklanki zmielonych orzechów laskowych1/2 szklanki gorzkiego kakaołyżeczka proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonejszklanki cukrupół kostki stopionego masłaszklanka maślanki3 jajka4 łyżki kremu czekoladowego typu nutelladodatkowo, mleczna lub gorzka czekolada rozpuszczona z 3 łyżkami słodkiej śmietany na polewęSuche składniki należy zmieszać razem. W misce zmiksować masłojajka i maślankę.Następnie powoli dodawać suche składniki.Po połączeniu wmiksować krem czekoladowy.Ciasto przełożyć do formy na babkę i piec w temperaturze 180 st bez termoobiegu ok 45 minut ( do suchego patyczka) Po ostudzeniu polać polewą.