ßßß
mus:300 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej3 zimne białka1,5 tabliczki białej czekolady1 cukier waniliowyskórka otarta z pomarańczysos150 g borówek świeżych lub mrożonych)cukier wedle uznania1 łyżeczka kremu balsamico( ja używam tych z tygodnia de lux w sklepach Lidl i mam akurat o smaku jagodowym)Czekoladę łamiemy na kawałeczki i rozpuszczamy nad parą wodą. Śmietanę ubijamy dodajemy do niej otartą skórkę z pomarańczy i cały czas miksując dodajemy roztopioną białą czekoladę. Następnie ubijamy białka na pianę i dodajemy do ubitej czekolady partiami wszystko dokładnie i delikatnie łącząc łyżką /przekładamy do szklaneczek i wkładamy do lodówki. A między czasie przygotowujemy sos. Borówki miksujemy z cukrem i sosem balsamicznym, ja to robi tak aby gdzie nie gdzie były wyczuwalne cale owoce. Mus przed podaniem polewamy jagodami.