Wykonanie
Do tego przepisu podeszłam bardzo intuicyjnie.Wiedziałam, że musi wyjść pysznie, i nie skromnie
powiem nie myliłam się. Marynowany
ananas jest świetny jako dodatek zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Możecie go użyć do sałatki, do dań kuchni orientalnej, do
kurczaka,albo do lekkich kremów.. Wam pozostawiam wybór. Uwierzcie mi warto spróbować propozycja wykorzystania już wkrótce ;-)*przepis zawiera lokowanie produktu ;-)

250 g
ananasa ( ja użyłam z puszki, ale świeży będzie jak najbardziej ok)1 łyża płynnego
miodu2 łyżki
octu balsamicznego ( lub
jabłkowego)1 łyżeczka
przyprawa Komis do dań słodkichszczypta
imbiruszczypta
cynamonysok z połowy
cytrynyAnanasa odsączamy i kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki marynaty i łączymy z pokrojonym
ananasem.ostawiamy pod przykryciem w chłodnym miejscu na min 2 godz.