Wykonanie
W naszym domu zupy to podstawa, nie ma zupy , nie ma obiadu. Do niedawna chłodniki nie zbyt często gościły w naszej kuchni, ale coś mi się wydaje , że teraz się to zmieni, i w sezonie letnim, będziemy raczyć się tymi pysznymi zupkami. M. molestuje mnie o chłodnik
wiśniowy z
gruszką, więc kolejny przepis już niebawem, a tym razem klasyczny chłodnik na
maślance.1 litr
maślanki naturalnej2
ogórkipęczek
rzodkiewki1
pomidorcebulka dymka2 ząbki
czosnkusól,
pieprzOgórki i
pomidorra kroimy w drobną kostkę,
rzodkiewkę , scieramy na grubych oczkach, drobno siekamy
cebulkę.
Czosnek rozgniatamy lub bardzo drobno kroimy.Wszystkie warzywa i
przyprawy mieszamy z
maślanką. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny( chłodnik musi się dokładnie przegryźć)
