Pyszna , aromatyczna , sycąca zupa krem z białych szparagów. Charakterystycznego smaku dodaje jej fakt,że szparagi są grillowane, a dodatek chrupiącego boczku sprawia, że to kolejna propozycja na danie jednogarnkowe ;-). Spieszcie się bo niedługo szparagi znikną ze stoisk :-)1 litr wywaru warzywnego1 ugotowana pietruszka1 mały ugotowany porok 0,5 białych szparagów3 grube plastry boczku ( surowy lub wędzony)sół pieprzcukier do smaku4 kromeczki pieczywa tostowegoczosnek granulowanySzparagi obieramy i wrzucamy na 10 min na gotującą się osoloną i posłodzoną wodę . Następnie odcedzamy i grillujemy prze kilka minut na patelni grilowej. Następnie szparagi, pietruszkę i pora miksujemy z wywarem na gładki krem. Boczek kroimy w drobniutką kostkę i podsmażamy na chrupiącą. Z chleba tostowego przyprawionego czosnkiem przygotowujemy grzanki. Krem posypujemy grzankami i boczkiem. Smacznego!