ßßß Cookit - przepis na Krem z grilowanych szparagów z chrupiącym boczkiem

Krem z grilowanych szparagów z chrupiącym boczkiem

nazwa

Wykonanie

Pyszna , aromatyczna , sycąca zupa krem z białych szparagów. Charakterystycznego smaku dodaje jej fakt,że szparagi są grillowane, a dodatek chrupiącego boczku sprawia, że to kolejna propozycja na danie jednogarnkowe ;-). Spieszcie się bo niedługo szparagi znikną ze stoisk :-)
1 litr wywaru warzywnego
1 ugotowana pietruszka
1 mały ugotowany por
ok 0,5 białych szparagów
3 grube plastry boczku ( surowy lub wędzony)
sół pieprz cukier do smaku
4 kromeczki pieczywa tostowego
czosnek granulowany
Szparagi obieramy i wrzucamy na 10 min na gotującą się osoloną i posłodzoną wodę . Następnie odcedzamy i grillujemy prze kilka minut na patelni grilowej. Następnie szparagi, pietruszkę i pora miksujemy z wywarem na gładki krem. Boczek kroimy w drobniutką kostkę i podsmażamy na chrupiącą. Z chleba tostowego przyprawionego czosnkiem przygotowujemy grzanki. Krem posypujemy grzankami i boczkiem. Smacznego!
Źródło:http://slodkoipieprznie.blogspot.com/2013/06/krem-z-grilowanych-szparagow-z.html