Kolejny ekspresowy posiłek do lunchboxu.Potrzebujemy(składniki na dwie porcje)1,5 szklanki kuskusupół czerwonej papryki3 łyżki czerwonej fasoli3 łyżki kukurydzy3 łyżki ciecierzycy z puszki3 łyżki groszku zielonegokilka pędów bambusapół pomidora bez skórki2 łyżki soku pomidorowego/ketchupu1/2 cebuliPrzygotowanieKuskus zalewamy wodą. Ja zwykle wsypuję do miski i zalewam wodą tak, żeby poziom wody był o centymetr wyższy niż poziom kaszy. Odstawiamy na około 10 minut. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, paprykę w kostkę. Warzywa z puszki odsączamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebulę. Dorzucamy paprykę i chwilę smażymy. Wsypujemy resztę warzyw i kaszę kuskus. Dodajemy sok pomidorowy lub ketchup. Mieszamy. Doprawiamy ostrą papryką.Podobny przepis widziałam kiedyś na pewnym blogu kulinarnym, ale niestety nie mogę go teraz odnaleźć.