Liczba osób: 4; czas przygotowania: 30 minut; poziom trudności: łatwe; koszt: mniej niż 20 złotych.SKŁADNIKI0,5 kg piersi z kurczaka (filety)250 ml płatków owsianych górskich1 jajo2 łyżki mlekaolej roślinnyPRZYGOTOWANIEPiersi z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na porcje wielkości ok. 10x10 cm. Lekko rozbić łuczkiem.W osobnym naczyniu rozbić całe jako, dodać 2 łyżki mleka. Rozbić widelcem.Na płaski talerz wysypać płatki owsiane tak, aby pokryły całą powierzchnię talerza.Każdy kawałek zanurzyć w jajku, a następnie z każdej strony obtoczyć w płatkach owsianych. Położyć na rozgrzany tłuszcz roślinny.PROPOZYCJA PODANIA z peere ziemniaczanym,warzywami gotowanymi,sałatką z fetą i gruszką,polane sosem musztardowo-miodowym .