Wykonanie

U nas w domu ogólnie wielkich miłośników
wątróbki nie ma, ale ta wersja mimo to cieszyła się powodzeniemSkładniki:
wątróbki z kurczaka – 1 kg,
jabłko kwaśne – 6 szt,ząbek
czosnku – 2 szt,
ocet balsamiczny – 2 łyżki,
sos sojowy – 3 łyżki,krem balsamico – 2 łyżki,
olej do smażenia,
sól do smaku,
natka pietruszki -1 pęczek.

Przygotowanie:
Wątróbkę umyć i osuszyć. W dużej patelni albo w woku rozgrzać
olej. Włożyć
wątróbkę. Podlać
sosem sojowym i podsmażyć.
Jabłka umyć, wypestkować i pokroić w ósemki. Dołożyć do
wątróbki. Polać całość
octem balsamicznym i kremem balsamicznym. Dorzucić drobno posiekany
czosnek. Przemieszać, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Zdjąć pokrywkę i dusić dalej, aby sos się zredukował. Podawać posypane
natką pietruszki i posolone do smaku. Smacznego.