Wykonanie

Mój ulubiony Sos Kielecki Tatarski tym razem w połączeniu ze
śledziami.
Sałatka wyszła pyszna, lekko pikantna, lekko kwaśna – dokładnie taka jak lubię.W dodatku jest to danie proste w przygotowaniu i efektowne.Składniki:
filety śledziowe – 5 szt,
jaja na twardo – 5 szt,
groszek konserwowy – 1 puszka,
szczypiorek cienki – 2 pęczki,Sos Kielecki Tatarski – 1 słoiczek,
grzybki leśne marynowane – 1 mały słoiczek
pieprz kolorowy mielony – do smaku.Przygotowanie:
Śledzie moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Odlać
wodę.
Ryby drobno pokroić. Umyty
szczypiorek, obrane ze skorupek
jajka drobno posiekać i wymieszać z
sosem tatarskim. Dodać
śledzie do sałatki, przemieszać i doprawić
pieprzem. Dołożyć kilka posiekanych
grzybków a resztę pozostawić do dekoracji. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Podawać udekorowane
szczypiorkiem i całymi
grzybkami.