ßßß Cookit - przepis na Kasza ale nie ” kaszanka”:)

Kasza ale nie ” kaszanka”:)

nazwa

Wykonanie

Dzień dzisiaj zaczął się wesoło…przyszli Świadkowie Jechowy…nie żebym miała coś przeciwko nim…w sumie nawet ich podziwiam, muszą mieć dużo samozaparcia, ciężko tak chodzić po domach… Mój syn to niezły kawalarz- „ma to po tatusiu”:)
Kiedy dwóch eleganckich panów w białych koszulach i pod krawatem zadzwoniło do drzwi poszedł im otworzyć.
Panowie powiedzieli, że przyszli z ważnymi wiadomościami… a synek na to:
– A niech was Urząd Skarbowy! To już nawet ludziom w sobotę spokoju nie dacie? Jak wam nie wstyd, ciągle tylko podatki, podwyżki podatków, do czego to doszło żerujecie na obywatelach jak te pijawki a teraz to już nawet w sobotę nas nachodzicie…
Panowie zamarli, przez moment jakby mowę im odjęło…a potem zaczęli się ostro tłumaczyć, że to nie tak…że oni nie z urzędu…że to inne wiadomości o zbawieniu…o końcu świata…
Synek wysłuchał. Panowie wręczyli mu gazetki…
Biedni ludzie, pewnie długo nas nie odwiedzą…ale sytuacja była naprawdę komiczna:)
A potem poszłam robić śniadanie, otworzyłam lodówkę i nie było komicznie…w lodówce przez noc zniknęła wędlina, skończył się żółty serek, wyparowało mleko…zostały tylko dwa worki kaszy z poprzedniego dnia….pieczarki…i to wyłącznie dlatego się uchowały, bo były surowe…i kilka jajek bo lenistwo u „ nocnych Marków” większe niż obżarstwo…
Śniadanie było więc proste w stylu „ country”…ale zdecydowanie polecam wyszła pyszna potrawka.
Składniki:
200 g- kasza jęczmienna gotowana,
300 g – pieczarki,
4 szt- jaja,
olej oraz masło do smażenia
sól i pieprz do smaku.
Obrać pieczarki i opłukać. Podsmażyć na oleju. Po koniec smażenia dodać odrobinę masła i dosypać kaszę, kiedy kasza nabierze temperatury wbić jajka i zamieszać. Smażyć mieszając , żeby się nie przypaliło dopóki jajka całkowicie się nie zetną. Doprawić do smaku. Podawać gorące.
Źródło:http://galantyna.pl/2013/03/kasza-ale-nie-kaszanka