Wykonanie

Zbierać, polubić, oprawiać i jeść
grzyby nauczyła mnie moja ciocia i zawsze, choć nie ma Jej już z nami,
będę Ją pamięcią przywoływać ilekroć przygotowuję jakiekolwiek danie
grzybowe. Tak też było z moim dzisiejszym śniadaniem:-)Piękny urodzaj mamy w tym roku i oby trwał jak najdłużej, a zimy wcale nie musi być jak dla mnie;-)

Składniki:zielonki - kilka sztuk,1-2
jajka,
sól,
pieprz,1 łyżeczka
masła,1 łyżeczka
oleju.Przygotowanie:
Grzyby dokładnie oczyścić, wypłukać z blaszek piasek. Pokroić na drobne kawałeczki. Podsmażyć na rozgrzanym
oleju i
maśle z dodatkiem
soli - do momentu, aż cały płyn z
grzybów odparuje. Wbić
jajka. Smażyć do momentu ścięcia. Doprawić. Podawać z
pieczywem.