Taki sposób na podanie warzyw podpatrzyłam w programie Karola Okrasy do czego się przyznaję i chwalę jednocześnie :)1-2 cukinie2 patisony5-6 kwiatów cukiniipodwójna pierś z kurczakasólpieprzziołowyszczypta oregano50 g żółtego seraoliwaCukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki. Wyciąć tyle kawałków mięsa by włożyć je do środka cukinii.Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i włożyć do wnętrza cukinii.Patisony również wydrążyć wnętrza wydrążone posiekać, resztę mięsa drobno pokroić wymieszać z wnętrzami patisonów dodać odrobinę sera żółtegosól i pieprz. Nadzienie włożyć do patisonów, przykryć odkrojonym wcześniej wieczkiem. Kwiaty cukinii nadziać resztką nadzienia i również ułożyć w brytfance. Całość skropić oliwą i posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiekać w temp 180 st przez ok 30 min.Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami