ßßß
Cookit - przepis na Gotowanie jest łatwe: Poduszkowiec z kremem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gotowanie jest łatwe: Poduszkowiec z kremem
Składniki
Ciasto francuskie
Masło
Cukier puder
Serek homogenizowany
Mleko w proszku
Sok z cytryny
Skóra z cytryny
Zapach cytrynowy
Truskawka
Wykonanie
1 op
ciasta francuskiego
na krem1 kostka
masła
1 szkl
cukru pudru
3
serki homogenizowane
1,5 szkl
mleka w proszku
1 łyżka
soku z cytryny
otarta
skórka z cytryny
aromat cytrynowy
dodatkowo
truskawki
Ciasto francuskie
rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.krem;
Masło
utrzeć z
cukrem pudrem
, partiami dodać
serki
i
mleko w proszku
, doprawić aromatem,
sokiem z cytryny
i otartą
skórką z cytryny
.4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście.
ostrym
nożem zaznaczyć cięcia na 6
ciastek
. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć
truskawkę
.Ciasto schłodzić przed podaniem.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/03/poduszkowiec-z-kremem.html
Przepisy powiązane
Wielkanocne zające z ciasta francuskiego z kandyzowanymi rajskimi jabłuszkami.
Krajanka cytrynowa
Kolorowy dzień
Amerykański sernik z musem truskawkowym
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera
Składniki powiązane (0)