ßßß

1 op ciasta francuskiego
na krem1 kostka masła1 szkl cukru pudru3 serki homogenizowane1,5 szkl mleka w proszku1 łyżka soku z cytrynyotarta skórka z cytrynyaromat cytrynowydodatkowo truskawkiCiasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny.4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę.Ciasto schłodzić przed podaniem.

