Wykonanie
3 szkl
wody3 szkl
mąki1 kostka
margaryny5
jajekbita śmietanka "
Śnieżka"
polewa czekoladowa
Wodę podgrzać z
margaryną, dodać
mąkę i ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż będzie gęste, uważać by się nie przypaliło. Zdjąć z ognia, i przestudzić dodać kolejno po jednym
jajku i wymieszać przy pomocy miksera.Przełożyć do tuby cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki i nakładać na papierze długie eklery przez całą długość blaszki. Upiec w piekarniku nagrzanym do 220 st aż do uzyskanie ładnego brązowego koloru.Wystudzone eklery przekroić na 10-12 cm kawałki, i jednym
bokiem wzdłuż. Ubić
śmietankę i również przy pomocy tuby nadziać eklerki
śmietaną.Rozpuścić polewę i pędzelkiem pomalować wszystkie eklerki.
