ßßß
1 szkl białek2 szkl cukru pudru4 łyżeczki maki ziemniaczanejdo dek0racji200 ml śmietany 22%pół szkl cukru pudru5 dkg margaryny Kasiasuszone bananymandarynki
Białka ubić na sztywną piane, partiami dodać cukier puder i mąkę ziemniaczanąubijać jeszcze kilkanaście minut aż masa stanie się sprężysta .Piekarnik nagrzać do 140 st na papier piekarniczy wyłożyć kształty tułowia, skrzydła i głowy łabędzia .wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minutpo 5 minutach obniżyć temp do 130 stPo upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 st(Ja moją bezę dosuszałam w suszarce do warzyw, jeśli ktoś posiada to polecam)włożyć beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. ..Margarynę utrzeć. Śmietanę ubić na sztywną pianę dodać cukier i porcjami dodając utrzeć z margaryną.4 łyżki kremu wymieszać z pokruszonymi suszonymi bananami i rozsmarować podstawę na talerzu. Przełożyć 2 części tułowia i ustawić na podstawie, następnie przykleić kremem skrzydła i głowę . Dookoła naszprycować kremem już bez bananów i ułożyć małe beziki oraz cząsteczki mandarynek.