Wykonanie

1 szkl
białek2 szkl
cukru pudru4 łyżeczki
maki ziemniaczanejdo dek0racji200 ml
śmietany 22%pół szkl
cukru pudru5 dkg
margaryny Kasiasuszone
bananymandarynki

Białka ubić na sztywną piane, partiami dodać
cukier puder i
mąkę ziemniaczanąubijać jeszcze kilkanaście minut aż masa stanie się sprężysta .Piekarnik nagrzać do 140 st na papier piekarniczy wyłożyć kształty tułowia, skrzydła i głowy łabędzia .wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minutpo 5 minutach obniżyć temp do 130 stPo upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.Wystudzoną
beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 st(Ja moją
bezę dosuszałam w suszarce do warzyw, jeśli ktoś posiada to polecam)włożyć
beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. ..
Margarynę utrzeć.
Śmietanę ubić na sztywną pianę dodać
cukier i porcjami dodając utrzeć z
margaryną.4 łyżki kremu wymieszać z pokruszonymi suszonymi
bananami i rozsmarować podstawę na talerzu. Przełożyć 2 części tułowia i ustawić na podstawie, następnie przykleić kremem skrzydła i głowę . Dookoła naszprycować kremem już bez
bananów i ułożyć małe
beziki oraz cząsteczki
mandarynek.