Wykonanie
Nie,
banany pod pierzynką nie oznaczają tego, że je pod nią pałaszowałem. Co prawda mam w domu okropnego łasucha ale aż tak nie muszę się przed nim ukrywać.
Banany pod pierzynką całkowicie odzwierciedlają mój dzisiejszy nastrój. Mialem dziś łóżkowo – piżamowy dzień, typowy dzień lenia…no co…każdemu się może zdarzyć. Naszło mnie na
owoce jednak całkowicie nie miałem ochoty na zwykłego
banana. Obrać i zjeść…nieee to za proste. Jeśli lubisz
banany na ciepło, jest to super pomysł na ciekawy deser. Jedyny skomplikowany, przynajmniej dla mnie element tego deseru to
bezy.
Bezy są tak proste w wykonaniu a jednocześnie okropnie trudne. Zawsze mi wychodzą marshmallow zamiast bez.Dziś na szczęście się udało.

Składniki na dwie osoby:dwa
bananybiałka z 4
jajekszklanka
cukru pudru1 łyżka
mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Banany obierz, pokrój na plasterki i ułóż w naczynku żaroodpornym.Do miski wbij
białka i ubijaj je na sztywno dodając stopniowo
cukier puder i
mąkę. Gdy piana będzie już sztywna przełóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na 1,5 h do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po tym czasie podkręć temperaturę do 140 stopni i piecz jeszcze przez 10 – 15 min do czasu aż się zarumienią.Wyjmij i wcinaj od razu, na ciepło smakują najlepiej.Smacznego!!!

Incoming search terms:
banany na ciepłodeser z
bananów na ciepło
banany z
bezą