ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z indyka z czerwoną fasolą - meksykański
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z indyka z czerwoną fasolą - meksykański
Składniki
Indyk
Fasola czerwona
Ziele angielskie
Przyprawy
Zioła prowansalskie
Pomidor
Sól
Pieprz
Olej
Natka pietruszki
Wykonanie
700 gr udźca
indyka
bez kości1 puszka
czerwonej fasoli
szczypta mielonego
ziela angielskiego
1 łyżeczka
przyprawy
do potraw meksykańskichpół łyżeczki
przyprawy
do gulaszuszczypta
ziół prowansalskich
4
pomidory
1 szkl rosołu
sól
pieprz
2 łyżki
oleju
natka pietruszki
Mięso
pokroić na paski i posypać
przyprawami
, poleć
olejem
, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę.Rozgrzać patelnię i przyrumienić
mięso
od czasu do czasu mieszając. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać pokrojone
pomidory
i
fasolę
, pogotować jeszcze ok 15 min bez przykrycia. Po odparowaniu gulasz jest gotowy. Przed podaniem posypać
natką pietruszki
. Podawać z
pieczywem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/12/gulasz-z-indyka-z-czerwona-fasola.html
Przepisy powiązane
Bakłażany z pomidorami
KOLOROWE SZASZŁYKI
135. Bigos z fasolki
Jesienna potrawka z dynią i mielonym
Jesienna potrawka z dynią i mielonym
Składniki powiązane (0)