Wykonanie
3 udka2 kosteczki
paprykowe knorrłyżeczka czerwonej słodkiej papryczki
sól1
papryka żółta1
papryka czerwona1
cebulagarść naci z
selera1 szkl
bulionułyżeczka
mąki kukurydzianejUdka oczyścić, zdjąć skórkę, przyrumienić z obu stron i włożyć do naczynia gdzie będą duszone. Posypać
papryką i pokruszonymi kosteczkami knorr.
Paprykę pokroić w kostkę i przyrumienić razem z
cebulą. Przykryć udka, posypać
natką selera, podlać
bulionem.Dusić ok 30-40 min.. Po czym udka wyjąc, całą zawartość z warzywami i wytworzonym sosem przelać do mniejszego naczynia, dodać
mąkę kukurydzianą i zmielić blenderem na jednolity sos, krótko zagotować ciągle mieszając.Do udek podać frytki i panierowane, smażone
pieczarki