ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki jak z ogniska

Ziemniaki jak z ogniska

nazwa

Wykonanie

Smakują niemalże identycznie, są pyszne, delikatne, z chrupiącą skorupką, ale jednak pieczone w piekarniku.
Czym różnią się ziemniaki upieczone w ten sposób, od tych z prawdziwego ogniska? Chyba głównie zapachem, aromatem – te upieczone w domowych warunkach, no siłą rzeczy nie mogą pachnieć tak jak te trzymane w ognisku
Jednakże bardzo polecam takie urozmaicenie ziemniaka, tym którzy jeszcze nie próbowali.
Fajna sprawa, nawet bez dodatków, jako samodzielny posiłek, przekąska – oczywiście tylko z masełkiem i solą
Składniki:
ziemniaki
mąka
sól
wędzona papryka czerwona, mielona
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy, ale nie obieramy.
W misce łączymy ze sobą mąkę z solą i mieloną papryką.
Mokre ziemniaki, obtaczamy w mącznej mieszance i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ziemniaki pieczemy do miękkości ( sprawdzamy nakłuwając je widelcem ), w temperaturze 180 stopni.
Czas pieczenia będzie się różnił w zależności od wielkości ziemniaków, ale zazwyczaj jest to 30-50 minut.
Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5
Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom
Źródło:http://www.usmazona.pl/ziemniaki-jak-z-ogniska