Wykonanie
3 połówki piersi4-5
pieczarekpół
cebulisólpieprz2 łyżki
olejuprzyprawa do drobiusólpieprzkawałek
papryki1
jajkoPierś oczyścić przeciąć na płasko i rozłożyć na większy płat, części które nam odpadną podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać
przyprawą i odstawić na ok 1 godzinę..Przygotować farsz. pokrojone skrawki
mięsa, drobno posiekaną
cebulę,
paprykę, i
pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić
solą i
pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać
jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z
pomidorami.