Wykonanie
Każdy ma chyba smak, który kojarzy mu się z beztroskimi latami dzieciństwa. Powrót do niego, szczególnie po długim czasie, to niezwykle miłe doświadczenie, zwłaszcza dla kubków
smakowych. Zapraszam więc dzisiaj na podróż w przeszłość- będzie prosto, szybko i pysznie!

W kwestiach kulinarnych często mniej znaczy więcej, a pozornie
banalne dania okazują się najsmaczniejsze. Czasami naprawdę nie trzeba dużo kombinowania i czasu spędzonego w kuchni, żeby zjeść coś smacznego. Trzy podstawowe składniki, 25 minut i możemy delektować się apetycznym i zdrowym obiadem.

Nie ma chyba nikogo, kto nigdy nie próbował tradycyjnego
makaronu z
twarożkiem. Potrawa ta- banalnie prosta w wykonaniu, a mimo to bardzo smaczna, często gości na
polskich stołach. Zazwyczaj można zetknąć się z nią w wersji wytrawnej z dodatkiem skwareczków o wątpliwych właściwościach zdrowotnych czy
mięsa. Ja stawiam na coś zdecydowanie lżejszego i słodszego.
Jabłko z
cynamonem, czyli absolutnie genialne połączenie znane
między innymi z szarlotki (KLIK), doskonale sprawdza się i w tym przypadku i aż prosi się o skonsumowanie. Całość przypomina nieco
owocowe spaghetti (KLIK), jednak jest o wiele bardziej aromatyczna. Porcja to 337kcal w tym 26,7g
białka, 1,2g tłuszczu, 57,7g węglowodanów oraz 6,1g błonnika.

SKŁADNIKI:50g
makaronu gryczanego- przed ugotowaniem- do kupienia tutaj75g
twarogu chudego150g
jabłka obranego ze skórki
cynamonPRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu
Jabłko pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka i zalać niewielką ilością
wodyPrażyć na małym ogniu przez około 10 minutDo
jabłek dodać
cynamonZdjąć z ognia i zblendować na gładki musOdcedzony
makaron przełożyć na talerz, dodać pokruszony
twaróg i
mus jabłkowySmacznego!http://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog


