Wykonanie
Zachęcam do jedzenia świeżych warzyw. Przygotowane z nich sałatki nie dość że smaczne, są też zdrowe i niskokaloryczne. Ta
sałatka swoim niecodziennym smakiem na pewno zaskoczy gości na domowym przyjęciu.

Składniki:0,5 kg
młodej kapusty4
ogórki małosolne
pomidorki koktajlowe0,5
cebuli5
młodych marchewekszczypiorekkilka łyżek czerwonych
porzeczekdressing
ziołowyZ
kapusty usuwamy zewnętrzne liście, główkę kroimy na ćwiartki, a następnie szatkujemy.
Ogórki małosolne przekrawamy na pół, a następnie kroimy w talarki.
Pomidorki kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Porzeczki obrywamy z gałązek. Wszystkie warzywa mieszamy i polewamy dressingiem
ziołowym.Smacznego!
