ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Gulasz rybny z ryżem brązowym

Od kuchni..Gulasz rybny z ryżem brązowym

nazwa

Wykonanie

Dziś na obiad chciałam zaproponować pyszną rybkę podpieczoną w piekarniku z pieczarkami w sosie pomidorowym ,wyszedł z tego gęsty gulasz. Do ryby podałam brązowy ryż. Samo zdrowie na talerzu :) Inspiracja
Składniki
180 g mintaja(może być również dorsz)
6 szt. pieczarek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
1/2 średniej cebuli
oliwa z oliwek do zamarynowania ryby oraz podsmażenia
przyprawy i zioła(ja użyłam czarny pieprz, słodką paprykę i bazylię suszoną)
50 g ryżu brązowego
Wykonanie
Rybę pokroiłam w kostkę, posypałam ziołami i polałam oliwą, odstawiłam na 15 minut, po tym czasie włożyłam do piekarnika na 15 minut. Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z oliwą razem z cebulą. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodałam pokrojone pieczarki i koncentrat, przyprawiłam do smaku. Na koniec dodałam podpieczoną rybę, całość ostatecznie doprawiłam.
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2015/05/od-kuchnigulasz-rybny-z-ryzem-brazowym.html