Zdecydowanie najlepiej smakują w plackach i ciastach.W owsiance z kolei kompletnie się nie sprawdzają!Ten placek był po prostu przepyszny. Bajka!Placek jęczmienny z kokosowymtwarożkiem*, żółtą śliwką i kandyzowanym kwiatem hibiskusa* namoczone wiórki kokosowe + twaróg + cukier puder trzcinowyPLACEK JĘCZMIENNY/1 porcja/80 g płatków jęczmiennych (nie polecam mniej, bo bardzo słabo pęcznieją)łyżka cukru pudru trzcinowegołyżka mąki kokosowej (Tropicai)szczypta soliszczypta sody + pół łyżeczki octukokosowego (Tropicai)dowolny aromat do ciastajajkoolejkokosowy do smażenia (Tropicai)Płatki jęczmienne wraz z cukrem pudrem zalać wrzątkiem.Białko oddzielić od żółtka, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Żółtko zmiksować z płatkami, mąką i aromatem, ostrożnie połączyć z białkiemza pomocą silikonowej łopatki.Dodać sodę, ocet, wymieszać i odstawić na 10 minut.Po tym czasie w cieście powinny powstać bąbelki.Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię przelać ciasto, smażyć około 3 minut z każdej strony na średnim ogniu.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!