Wykonanie
Pączkowe szaleństwo trwa w najlepsze ;-)
Migdałowo -
morelowe donuty z
ciecierzycy podane z
malinami, musem z poziomek i
jogurtem naturalnym/przepis autorski//1 porcja/150 g ugotowanej
ciecierzycy35 g
mąki z pszenicy durum10 g sproszkowanego korzenia maca (można zastąpić
mąką)szczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
sodyewentualnie
mleko do rozrzedzenia masyłyżka
konfitury morelowejkilka pokruszonych
migdałówWszystkie składniki (oprócz
migdałów) zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.W razie potrzeby dodać
mleka.Następnie wmieszać pokruszone
migdały.Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek.Piec około 7 minut w specjalnym wypiekaczu do donutów.Uwaga: donuty są gotowe, gdy się przyrumienią.Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!