ßßß
Migdałowo - morelowe donuty z ciecierzycy podane z malinami, musem z poziomek i jogurtem naturalnym
/przepis autorski//1 porcja/150 g ugotowanej ciecierzycy35 g mąki z pszenicy durum10 g sproszkowanego korzenia maca (można zastąpić mąką)szczypta solipół bananajajko1/3 łyżeczki sodyewentualnie mleko do rozrzedzenia masyłyżka konfitury morelowejkilka pokruszonych migdałówWszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.W razie potrzeby dodać mleka.Następnie wmieszać pokruszone migdały.Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek.Piec około 7 minut w specjalnym wypiekaczu do donutów.Uwaga: donuty są gotowe, gdy się przyrumienią.Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!