Pyszne jabłka w cieście z dodatkiem kokosu.Idealne na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub deser.Składniki na 4 porcje:Ciasto:1 jajo200 ml mleka100-110 g mąki pszennejszczypta soli1 łyżeczka cukru pudru1 łyżka wiórków kokosowychWszystkie składniki ciasta razem zmiksować. Powstanie rzadkie ciasto.Jabłka:4 duże jabłka, umyte i obranesok z 1/2 cytrynyoleju rzepakowy do smażeniacukier puder do posypaniaCałe jabłka wydrążyć tak, aby powstała dziura. Najlepiej posłużyć się odpowiednim do tego narzędziem. Następnie pokroić na plastry o grubości ok. 0,5 cm w ten sposób, aby każdy plaster miał dziurkę w środku. Pokrojone jabłka skropić sokiem z cytryny.Na patelni rozgrzać olej. Plastry jabłek maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor.Podawać posypane cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.źródło: http://kuchnialidla.pl