Wykonanie
TAGIATELLE ZE
SZPINAKIEMSzpinak zawsze miałam okazję jadać u innych, nigdy jakoś nie złożyło się, żeby sama zabrała się za przygotowywania jakiegoś specjału ze
szpinakiem. Dlatego najwyższa
pora, aby spróbować.Miały być na początku pierogi ze
szpinakiem - jak się okazało, że puree
szpinakowe się nie nadaje na farsz do pierogów to koncepcja się diametralnie zmieniła. Pierogi pozostały ruskimi a
szpinak zadebiutował w towarzystwie
makaronu :) Zobaczcie jak to wszystko się zakończyło...
SKŁADNIKI:1/2 opakowania
makaronu tagiatelle,opakowanie
szpinaku mrożonego,3 ząbki
czosnku,2 małe
cebule,garść
sera żółtego tartego,
przyprawy:
pieprz,
chilli,
sól,
oliwa z oliwek,WYKONANIE:Na patelni z odrobiną
oliwy z oliwek podsmażamy
cebulę i
czosnek oraz rozmrażamy
szpinak. W tym samym czasie gotujemy
makaron w osolonej wodzie tak, aby był al dente.
Makaron wrzucamy na patelnię i podsmażamy chwilkę ze
szpinakiem. Podajemy posypane
serem żółtym.SMACZNEGO !!!