ßßß Cookit - przepis na Szpinakowy debiut...

Szpinakowy debiut...

nazwa

Wykonanie

TAGIATELLE ZE SZPINAKIEM
Szpinak zawsze miałam okazję jadać u innych, nigdy jakoś nie złożyło się, żeby sama zabrała się za przygotowywania jakiegoś specjału ze szpinakiem. Dlatego najwyższa pora, aby spróbować.
Miały być na początku pierogi ze szpinakiem - jak się okazało, że puree szpinakowe się nie nadaje na farsz do pierogów to koncepcja się diametralnie zmieniła. Pierogi pozostały ruskimi a szpinak zadebiutował w towarzystwie makaronu :) Zobaczcie jak to wszystko się zakończyło...
SKŁADNIKI:
1/2 opakowania makaronu tagiatelle,
opakowanie szpinaku mrożonego,
3 ząbki czosnku,
2 małe cebule,
garść sera żółtego tartego,
przyprawy: pieprz, chilli, sól,
oliwa z oliwek,
WYKONANIE:
Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek oraz rozmrażamy szpinak. W tym samym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie tak, aby był al dente. Makaron wrzucamy na patelnię i podsmażamy chwilkę ze szpinakiem. Podajemy posypane serem żółtym.
SMACZNEGO !!!
Źródło:http://alexandrascuisine.blogspot.com/2013/02/szpinakowy-debiut.html