Wykonanie
Witajcie! Wczoraj miałam mało czasu na przygotowanie obiadu, ale znalazłam na to sposób. 20 min i wszystko było gotowe!Mamy zimę, warzywa coraz droższe i brzydsze, dobrym rozwiązaniem są... mrożonki! Jeśli masz swoje to jeszcze lepiej. Ja natomiast skorzystałam z kupnych, ponieważ moje już dawno zjadłam :)

Składniki:opakowanie mrożonki "warzywa po włosku"1 łyżka
oliwy z oliwekpieprzzioła prowansalskiesłodka paprykacynamon (odrobina)
kurkumasuszony
czosneksuszona
cebulachili1/2
torebki ryżu białego lub brązowego (dla osób na diecie)Ugotuj
ryż. Wysmaruj patelnię
oliwą, na rozgrzaną
oliwę wrzuć mrożonkę i przypraw. Co jakiś czas mieszaj i pamiętaj o pokrywce! Warzywa muszą się trochę poddusić."225 gram warzyw to około 100 kalorii!"W mrożonce jest już gotowa
przyprawa, jednak znajdują się w niej nie zdrowe dla nas substancje, dlatego będzie lepiej jeśli sam/a przyprawisz warzywa.