ßßß Cookit - przepis na Bagietka z wędzonym łososiem i tatarem z truskawek

Bagietka z wędzonym łososiem i tatarem z truskawek

nazwa

Wykonanie

Ostatni przepis na truskawki w tym roku ... bay bay truskaweczki :-)
przepis własny
Składniki:
Mała bagietka
2 łyżki oliwy z oliwek
100g wędzonego łososia
Ocet balsamiczny
200g truskawek
szczypta brązowego cukru
dojrzałe awokado
sok z połowy cytryny
świeże listki kolendry
Przygotowanie:
Przygotuj tatar z truskawek: Pokrój na drobne kawałki truskawki, oprósz szczyptą brązowego cukru, dodaj łyżkę soku z cytryny i skrop octem balsamicznym.
Awokado pokrój na plastry i przełóż do miseczki z sokiem z cytryny, delikatnie zamieszaj i odstaw.
Bagietkę pokrój na ukośne grube plastry, skropoliwą i wsuń na chwilę do nagrzanego do 180’ piekarnika, nie pozwól by się spiekły. Na gorącą bagietkę układaj po kolei łososia, pokrojone w plastry awokado, tatar z truskawek i listki kolendry. Wszystko skrop delikatnie octem balsamicznym. Podaj tak jak lubisz, gorące lub zimne!
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2015/08/bagietka-z-wedzonym-ososiem-i-tatarem-z.html