Upalne lato? Dieta? Chęć na coś lekkiego? Mam dla Ciebie coś pysznego - dorsza/kurczaka z cukinią. Jest pyszny dzięki połączeniu cukinii z estragonem.400 g dorsza1 biała część pora,1 średnia cukinia,łyżka suszonego estragonuolejsól, pieprzDorsza osoliłam, opieprzyłam i smażyłam po 3 minuty z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Zdjęłam z patelni.Z cukinii wycięłam nasionka, pokroiłam w półplasterki. Również pora pokroiłam w półplasterki. Oba warzywa wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju. Osoliłam, obsypałam roztartym w dłoniach estragonem. Smażyłam do miękkości cukinii.Dorsza i warzywa podałam z ryżem.Połączenie cukinii z estragonem jest wspaniałe zarówno z dorszem, jak i z kurczakiem.