To ciasto jest jednym z moich ulubionych szybkich ucieranych ciast. Tym razem połączyłam je z masłem orzechowym i jabłkami. Wyszło rewelacyjne, kruche, delikatne i wilgotne.Składniki:3 szklanki mąki4 łyżki dżemu morelowego4 łyżki masła z orzeszków ziemnych1 jajko1 szklanka mleka1 szklanka cukru4-5 jabłek1 łyżka sody1 łyżka mielonego cynamonu1 margarynaMargarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy dżem morelowy i masło orzechowe.Dokładnie mieszamy i dodajemy mleko, jajko, cynamon i sodę.Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie dodajemy mąkę i cukier.Kiedy mąkę połączymy z resztą składników wówczas dodajemy pokrojone w kostkę jabłka.Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy około 40-50 minut. Po upieczeniu ciasto obsypujemy jeszcze gorące cukrem pudrem. Smacznego !!!