Wykonanie

A to już ostatnia propozycja przedstawienia potrawy przygotowanej z
ryby z puszki firmy Graal. Mnie wyszła troszkę za sucha tak więc do sosu dodajcie trochę
wody, ale tak to w smaku bardzo dobra. Zdrowsza wersja lasagne i co najważniejsze mniej kaloryczna niż klasyczna.Zapraszam również na stronę firmy Graal tam możecie wybrać
rybkę z puszki taką jaką lubicie.Składniki:1 puszka fileta
pstrąga w sosie
paprykowym1 puszka fileta z
pstrąga w
sosie pomidorowym1
zielona papryka2
pomidorykilka płatów
makaronu lasagne (ja robiłam domowe płaty)1 szklanka startego
żółtego sera mozzarellasól i
pieprz1/2 szklanki
wody (ja nie dodałam i wyszła za sucha)

Makaron gotujemy al dente (ja nie gotowałam bo robiłam domowy
makaron).
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę,
pomidory kroimy w kostkę. Filety z
pstrąga z obu puszek przekładamy do miseczki, dodajemy
paprykę i
pomidora.

Wszystko przekładamy do blendera dodajemy troszkę
soli i
pieprzu.

Na końcu dodajemy starty
żółty ser.

Lekko mieszamy w blenderze.

Na spód małego naczynia żaroodpornego wylewamy troszkę sosu.

Na sos nakładamy płaty
makaronu.

Na
makaron nakładamy warstwę sosu.

Na sos warstwę
makaronu i na
makaron warstwę sosu, na to kolejna warstwa
makaronu i resztę sosu. Sos musi nam dokładnie zakryć
makaron.

Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180"C przez około 50-60 minut.

Po u pieczeniu lasagne przekładamy na talerz i podajemy z surówką. Smacznego !!!




