ßßß Cookit - przepis na Nietypowa lasagne z sosem z pstrąga

Nietypowa lasagne z sosem z pstrąga

nazwa

Wykonanie

A to już ostatnia propozycja przedstawienia potrawy przygotowanej z ryby z puszki firmy Graal. Mnie wyszła troszkę za sucha tak więc do sosu dodajcie trochę wody, ale tak to w smaku bardzo dobra. Zdrowsza wersja lasagne i co najważniejsze mniej kaloryczna niż klasyczna.
Zapraszam również na stronę firmy Graal tam możecie wybrać rybkę z puszki taką jaką lubicie.
Składniki:
1 puszka fileta pstrąga w sosie paprykowym
1 puszka fileta z pstrąga w sosie pomidorowym
1 zielona papryka
2 pomidory
kilka płatów makaronu lasagne (ja robiłam domowe płaty)
1 szklanka startego żółtego sera mozzarella
sól i pieprz
1/2 szklanki wody (ja nie dodałam i wyszła za sucha)
Makaron gotujemy al dente (ja nie gotowałam bo robiłam domowy makaron). Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę, pomidory kroimy w kostkę. Filety z pstrąga z obu puszek przekładamy do miseczki, dodajemy paprykę i pomidora.
Wszystko przekładamy do blendera dodajemy troszkę soli i pieprzu.
Na końcu dodajemy starty żółty ser.
Lekko mieszamy w blenderze.
Na spód małego naczynia żaroodpornego wylewamy troszkę sosu.
Na sos nakładamy płaty makaronu.
Na makaron nakładamy warstwę sosu.
Na sos warstwę makaronu i na makaron warstwę sosu, na to kolejna warstwa makaronu i resztę sosu. Sos musi nam dokładnie zakryć makaron.
Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180"C przez około 50-60 minut.
Po u pieczeniu lasagne przekładamy na talerz i podajemy z surówką. Smacznego !!!
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/03/Nietypowa-lasagne-z-sosem-z-pstraga.html