Bardzo szybka, prosta i przepyszna surówka. Jest bardzo chrupiąca idealna do obiadu, ale ja również polecam ją na przekąskę lub dodatek do grilla.Składniki:1/2 główki młodej kapusty1 czerwona cebula2 młodemarchewki1 łyżka musztardy kremowej2 łyżki oleju1 łyżka posiekanego świeżego koperkusólpieprzKapustę płuczemy i drobno siekamy. Do kapusty dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Kapustę i marchew solimy.Dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzy się nam dużo soku z marchwi i kapusty możecie go wówczas wylać, ale ja lubię jak sałatka jest mokra. Do solonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, musztardę, olej, koperek oraz pieprz.Wszystko dokładnie mieszamy. Po przygotowaniu możemy sałatkę schodzić wkładając ją na godzinę do lodówki. Smacznego !!!