ßßß Cookit - przepis na Ciasto capuccino (dieta Dukana, faza II) i wyjazd

Ciasto capuccino (dieta Dukana, faza II) i wyjazd

nazwa

Wykonanie

Wyjeżdżamy na trzy tygodnie do Polski, ale zostawiam was z pysznym ciachem do kawy. Do zobaczenia wkrótce !!!
Składniki: biszkopt:
4 jajka
2 białka
2 łyżki słodzika w proszku
4 łyżki mazeiny (skrobi kukurydzianej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
Krem:
2 żółtka
3 łyżki słodzika w proszku
2 łyżki mazeiny ( skrobi kukurydzianej)
1 szklanka mleka
2 czubate łyżki serka homogenizowanego niskotłuszczowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki żelatyny
Biszkopt: oddzielamy żółtka od białek, wszystkie białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka razem z mazeiną, słodzikiem i kakao dokładnie miksujemy.
Składniki na biszkopt...........................................................................
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie , ale dokładnie mieszamy.
Z pianą z białek......................................................................
Ciasto na biszkopt przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia małej foremki.
Ciasto przed pieczeniem...............................................................
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160'C przez około 45-50 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt przecinamy na pół.
Biszkopt po upieczeniu...........................................................
Krem: żółtka, z mazeiną i słodzikiem dodajemy do mleka.
Składniki na budyń................................................................
Dokładnie mieszamy.
Gotowanie budyniu...........................................................
A następnie gotujemy na średnim ogniu aż masa zgęstnieje i powstanie nam budyń. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia.
Budyń po ugotowaniu.........................................................................
Ostudzony budyń miksujemy razem z serkiem homogenizowanym, kawą i żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody również lekko ostudzoną.
Składniki na krem....................................................................................
Na biszkopt nakładamy 3/4 kremu.
Krem na biszkopcie........................................................................
Na krem nakładamy drugi biszkopt oraz smarujemy wierzch i boki pozostałym kremem.
Ciasto po na łożeniu kremu na wierzch i boki........................................
Ciasto odkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masa nam dokładnie stężała. Smacznego !!!
Ciasto capuccino........................................................................
I jeszcze raz...........................................................................................
Zdjęcie i biszkopt zrobiłam 18.11.2010 roku dla niedowiarków którym,biszkopt z tego przepisu jakimś cudem nie wychodzi..................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/06/Ciasto-capuccino-dieta-Dukana-faza-II-i-wyjazd.html