Wykonanie
Wyjeżdżamy na trzy tygodnie do Polski, ale zostawiam was z pysznym ciachem do
kawy. Do zobaczenia wkrótce !!!Składniki:
biszkopt:4
jajka2
białka2 łyżki słodzika w proszku4 łyżki mazeiny (
skrobi kukurydzianej)2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 czubata łyżka
kakaoKrem:2
żółtka3 łyżki słodzika w proszku2 łyżki mazeiny (
skrobi kukurydzianej)1 szklanka
mleka2 czubate łyżki
serka homogenizowanego niskotłuszczowego2 łyżki
kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki
żelatynyBiszkopt: oddzielamy
żółtka od
białek, wszystkie
białka ubijamy na sztywną pianę,
żółtka razem z mazeiną, słodzikiem i
kakao dokładnie miksujemy.

Składniki na
biszkopt...........................................................................Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z
białek i delikatnie , ale dokładnie mieszamy.

Z pianą z
białek......................................................................Ciasto na
biszkopt przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia małej foremki.

Ciasto przed pieczeniem...............................................................
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160'C przez około 45-50 minut. Upieczony i ostudzony
biszkopt przecinamy na pół.
Biszkopt po upieczeniu...........................................................Krem:
żółtka, z mazeiną i słodzikiem dodajemy do
mleka.

Składniki na
budyń................................................................Dokładnie mieszamy.

Gotowanie budyniu...........................................................A następnie gotujemy na średnim ogniu aż masa zgęstnieje i powstanie nam
budyń. Ugotowany
budyń odstawiamy do ostudzenia.
Budyń po ugotowaniu.........................................................................Ostudzony
budyń miksujemy razem z
serkiem homogenizowanym,
kawą i
żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej
wody również lekko ostudzoną.

Składniki na krem....................................................................................Na
biszkopt nakładamy 3/4 kremu.

Krem na
biszkopcie........................................................................Na krem nakładamy drugi
biszkopt oraz smarujemy wierzch i boki pozostałym kremem.

Ciasto po na łożeniu kremu na wierzch i boki........................................Ciasto odkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masa nam dokładnie stężała. Smacznego !!!

Ciasto
capuccino........................................................................

I jeszcze raz...........................................................................................

Zdjęcie i
biszkopt zrobiłam 18.11.2010 roku dla niedowiarków którym,
biszkopt z tego przepisu jakimś cudem nie wychodzi..................................................................