ßßß Cookit - przepis na Pałki z kurczaka po cygańsku

Pałki z kurczaka po cygańsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
6 pałek z kurczaka
1 duża cebula
2 duże ząbki czosnku
2 marchewki
1 duży por
1/2 selera naciowego
1 korzeń pietruszki
2 szklanki rosołu
2-3 łyżki łagodnej musztardy
2 czubate łyżki starkowanego na tarce mrożonego masła
przyprawa do drobiu
Mięso obieramy ze skóry i obficie obsypujemy przyprawą do drobiu, a nastepnie smarujemy ze wszystkich stron musztardą.
Posmarowane musztardą i posypane przyprawą......................................
Posmarowane pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy mrożonym masłem.
Z masłem...................................................................
Na posypane masłem mięso wykładamy wymieszane razem warzywa: pora i seler naciowy pokrojone w pół paseczki, marchew i pietruszkę starkowane na tarce o grubych oczkach, pokrojoną w kostkę cebulę i rozgniecione ząbki czosnku.
Z warzywami................................................................................
Wszystko razem podlewamy rosołem, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do temp. 230'C piekarnika i pieczemy przez około 45-55 minut. Smacznego !!!
Pałki z kurczaka po cygańsku................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/10/Palki-z-kurczaka-po-cygansku.html