Wykonanie
Składniki:6 pałek z
kurczaka1 duża
cebula2 duże ząbki
czosnku2
marchewki1 duży
por1/2
selera naciowego1
korzeń pietruszki2 szklanki rosołu2-3 łyżki łagodnej
musztardy2 czubate łyżki starkowanego na tarce mrożonego
masłaprzyprawa do drobiuMięso obieramy ze skóry i obficie obsypujemy
przyprawą do drobiu, a nastepnie smarujemy ze wszystkich stron
musztardą.

Posmarowane
musztardą i posypane
przyprawą......................................Posmarowane pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy mrożonym
masłem.

Z
masłem...................................................................Na posypane
masłem mięso wykładamy wymieszane razem warzywa:
pora i
seler naciowy pokrojone w pół paseczki,
marchew i
pietruszkę starkowane na tarce o grubych oczkach, pokrojoną w kostkę
cebulę i rozgniecione ząbki
czosnku.

Z warzywami................................................................................Wszystko razem podlewamy rosołem, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do temp. 230'C piekarnika i pieczemy przez około 45-55 minut. Smacznego !!!

Pałki z
kurczaka po cygańsku................................................................