Wykonanie

Składniki na ciasto:2 szklanki
mleka2 szklanki
maki2
jajka2 łyżki
masła1/2 szklanki
cukrukilka kropli
aromatu waniliowegoSkładniki na farsz
serowy:25-30 dag
sera2 łyżeczki
cukru pudru2 łyżki
mioduPonadto:
masło do smażenia naleśnikówDo
mleka wlej rozpuszczone
masło, dodaj
jajka,
cukier i
aromat waniliowy, wszystko razem zmiksuj i dodaj przesianą
mąkę.

Z przesianą
mąką.......................................Wszystko jeszcze raz dokładnie zmiksuj tak aby niw powstały grudki.

Gotowe ciasto naleśnikowe...............................Rozgrzaną patelnie posmaruj
masłem i nabierając 3/4 chochelki ciata rozsmaruj je na całej powierzchni patelni tworząc cienką warstwę tak aby powstał placek naleśnikowy.

Na patelni..............................Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor.

Gotowy placek naleśnikowy.........................Smaż po kolei naleśniki do wyczerpania ciasta, za każdym razem smarując patelnię
masłe.Zmiksuj
ser, dodaj do niego
cukier puder i
miód.

Wszystko razem.............................Dokładnie wymieszaj tak aby powstała kremowa konsystęcja.Na każdym placku naleśnikowym rozsmaruj niewielką ilośc masy serowej.

Nakładanie
sera..........................Każdy naleśnik z
serem zwiń w rulonik. Smacznego !

I już gotowe.................

I jeszcze jedno ujęcie.....................................