Wykonanie
Składniki:1 średnia główka
białej kapusty40 dag
makaronu świderki20 dag
boczku1 duża
cebula2 łyżki
smalcusól i
pieprz do smakuPonadto do ugotowania
makaronu:1 łyżka
oleju1 łyżka
soliUgotuj
makaron w osolonej wodzie z dodatkiem
oleju.
Ugotowany
makaron..........................................................W garczku podsmaż lekko pokrojony w kostkę
boczek.
Lekko podsmażony
boczek...............................Dodaj do niego poszatkowaną
kapustę.
Kapusta z
boczkiem...........................Wszystko razem smaż na średnim ogniu pod przykryciem tak długo aby
kapusta była miękka i lekko przypalona. Do gotowej przypalono-duszonej
kapusty dodaj pokrojoną w kostkę
cebulę.
Przypalona
kapusta z
cebulą............................Smaż wszystko razem do zrumienienia
cebuli.
Przypalono-duszona
kapusta z
cebulką.........................Do
kapusty dodaj ugotowany
makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i dopraw
solą i
pieprzem.Smacznego!
I już podane............................................