ßßß
Tosty:10 kromek chleba tostowego10 plasterków sera żółtego (u mnie Gouda)plasterki wędliny (opcjonalnie)2 jajkasól i pieprz do smakubułka tarta (można dodać posiekane skórki)Kromkom odcinamy ich skórki.
Wałkujemy (porządnie), wtedy mamy gwarancję, że ruloniki nie rozwiną się w trakcie smażenia. Na zdjęciu widzimy rozwałkowany tost obok nierozwałkowanego.
Układamy nadzienie, bliżej tego boku od którego zamierzamy zacząć zawijać.
Jajka wbijamy do miseczki, oprawiamy sola i pieprzem. Tosty maczamy w rozmąconych widelcem jajkach.
Panierujemy w bułce tartej. Ja jeszcze posiekałam skórki.
Smażymy na patelni, w oleju rzepakowym. Najlepiej, aby tosty były przynajmniej w połowie zanurzone w tłuszczu. Gdy się zarumienia, przewracamy na drugą stronę. Podajemy ciepłe, choć po wystygnięciu nadal są smaczne.
A teraz tosty tostami. Możemy odliczać tydzień do zakończenia konkursu. Konkurencja rośnie, a udział aktywie biorą same młode dusze. Bardzo nas ten fakt cieszy. Nowa Praca, która do nas dotarła utrzymana została już w konwencji mikołajkowo - świątecznej. Wy też czujecie te święta w powietrzu? Poniżej przedstawiam Wam efekt pracy małych elfów Świętego Mikołaja i zachęcam do głosowania na ziarenkowym fanpage'u. Ze swojej strony mogę obiecać, że z okazji zbliżających się świąt na blogu pojawi się jeszcze więcej pachnących miodem i piernikiem przepisów. Będę starała się je publikować w takim momencie, abyście spokojnie mogli przygotować je w domu i cieszyć się nimi już w tym roku.

Może polubisz też: