Wykonanie
W końcu i nareszcie kupiłam nową gofrownicę. Trochę mi zeszło ale już jest z nami, mam nadzieję, że szybko się nie spali ;) No teraz możecie oczekiwać inwazji gofrowej bo dawno ich nie jedliśmy a uwielbiamy i teraz będziemy zajadać się do znudzenia ;) Dziś tradycyjne gofry, nie za słodkie więc spokojnie można dodać więcej
cukru. Można je podawać również z wytrawnymi dodatkami. Przepis znaleziony Tutaj .
Składniki : ( na 10 sztuk )2 szklanki
mąki ( użyłam tortowej )2
jaja2 szklanki
mleka3 łyżki
cukru2 łyżki
oleju roślinnego3/4 łyżeczki
soli1 łyżeczka
proszku do pieczeniaW misce mieszamy
mąkę,
sól, proszek,
cukier. Dodajemy
jajko,
olej,
mleko, miksujemy na gładką masę. Gofrownicę smarujemy
olejem, rozgrzewamy do pożądanej temperatury ( mi najlepiej smaży się na 4 ) wylewamy ok 1/3 szklanki ciasta lub według zaleceń producenta. Smażymy na złoty kolor.Smacznego :)