Wykonanie
Karmiąc Kubusia zawsze włączam sobie tv na kuchnię tv, wtedy spokojnie oglądam sobie programy kulinarne. I wtedy to w programie Tomasza Jakubiaka " Jakubiak w sezonie " zobaczyłam jak nieco inaczej przygotowuje kompot. Większość z nas w tym i ja zawsze gotowałam
owoce a tam zobaczyłam nieco inny sposób przygotowania. Poleciałam do kuchni, przyrządziłam i wiecie co to najlepszy kompot jaki do tej
pory piłam. Teraz tylko tak
będę przyrządzała kompoty. Według mnie
owoce oddają więcej smaku, smak też jest bardziej bogaty a same
owoce twarde, nierozgotowane. Z przyjemnością się je je :)

Składniki :sezonowe
owoce ( u mnie
jabłko,
brzoskwinia,
porzeczki )
wodacukierZagotowujemy
wodę z
cukrem.
Cukru według gustu - kto jaki lubi słodki kompot. Do dzbanka wkładamy pokrojone
jabłko ( bez gniazda nasiennego - ja dałam ze skórką ),
brzoskwinie i
porzeczki. Całość zalewamy gorącą przegotowaną
woda z
cukrem. Odstawiamy do ostygniecia.Smacznego :)