Wykonanie
To już nie namiastka wiosny ale lata. To właśnie z latem kojarzą mi się
maliny ich smak i zapach. Straszną ochotę miałam na taki świeży kompot, który zazwyczaj robi się późnym lub wczesnym latem z sezonowych
owoców. Niestety już coraz mniej ludzi zawraca sobie głowę kompotami. A szkoda są takie pyszne.

Składniki :3 połówki
gruszki z puszki lub świeże ( ja wykorzystałam pozostałości z ostatniego deseru )100 g mrożonych
malinpół
nektarynki2 litry
wodyłyżka
cukruNektarynkę kroimy na kawałki.
Gruszki jeśli mamy świeże, obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Wszystkie
owoce wrzucamy do garnka. Zalewamy
wodą i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy ( jakieś 2-3 minuty ), cukrujemy. Jeśli jedna łyżka będzie za mało można dodać więcej. Dla mnie było akurat nie za słodnie i nie za cierpkie.* A już niedługo pyszne wykorzystanie
owoców z tego własnie kompotu.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Ekspresowo w kuchni