Wykonanie
Składnikifarsz:1 woreczek
kaszy gryczanej2 garści
grzybów suszonych1 duża
cebula1
jajko1 kromka czerstwego
chlebasól,
pieprzciasto:2 szklanki
mąki1
jajko1/2 łyżeczka
soli1 łyżka
olejugorąca
wodaSposób przygotowania
Grzyby namoczyć, najlepiej poprzedniego dnia, na następnie gotować około pół godziny.
Wywar można zachować do barszczu. Odcedzone
grzyby zemleć w maszynce, na końcu mieląc
chleb.
Kaszę ugotować.
Cebulę zeszklić. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku. Na końcu dodać
jajko.Z podanych składników zagnieść ciasto,
wody dodać tyle, ile zabierze
mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL