ßßß Cookit - przepis na Biodrowka z pieczarkami

Biodrowka z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Mięso jest kruche i delikatne :)
Składniki
70 dkg biodrówki
2 cebule
50 dkg pieczarek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
chili
jałowiec mielony
czubryca czerwona
słodka papryka
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w rondlu. Dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i zalać wrzątkiem. Przykryć i dusić około godziny, aż mięso będzie kruche. Wrzucić pokrojone pieczarki i gotować jeszcze 15-20 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą.
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/biodrowka_z_pieczarkami.htm