Wykonanie
SKŁADNIKI:
wiórki kokosowe 200 dagkostka
masła1 kieliszek
wódki250 dag
mleka w proszku1/2 opakowania
herbatników maślanych ok 125 dag1/2 szklanki
cukru1/2 szklanki
wody30 sztuk
migdałówMigdały zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 5 minut odlewamy
wodę i usuwamy skórkę.
Herbatniki rozgniatamy na bardzo drobno. Do garnka wlewamy
wodę i doprowadzamy ją do wrzenia wsypujemy
cukier i mieszamy, aż
cukier całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.Do zimnego
syropu dodajemy resztę składników z tym, że
wiórków kokosowych tylko pól opakowania.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy mieszając łyżką. Odstawiamy do lodówki na około 90 minut, po tym czasie formujemy z masy kulki wielkości
orzechów włoskich, do każdej wkładając
migdał.Starannie obtaczamy każdą kulkę w wiórkach
kokosowych i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Spożywamy schłodzone. SMACZNEGO
