Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pierś kurczaka z
szynkowaru 65279Sadło na ostro »
Szynka prasowana wg. Arkadiusza

Składniki:-
łopatka wieprzowa- peklosól 20g/kg-
żelatyna-
pieprz,
listek laurowyMięsko z
łopatki kl 1 usuwamy błony ścięgna, pelkujemy na sucho u mnie 3 dni peklosól 20gr na kg bez przypraw.Praskę wykładamy folią spożywczą na dno sypiemy odrobinę
żelatyny,
Mięso po upr zednim potraktowaniu młotkiem do kotleta (w celu lepszego związania
mięsa) wkładamy do praski od jasnego koloru do czerwonego(ładnie wygląda)na
gorę sypiemy
żelatynę odrobinkę można dodać
pieprz i
listki laurowe dla estetyki(żeby oko cieszyło) zawijamy folię zamykamy praskę i parzymy w temperaturze 75/80 stopni przez 120 minut, po parzeniu schładzamy pod zimną
wodą jakieś 10 minut i do lodówki na nockę aby ochłonęła, rano praskę polecam oblać gorącą
wodą aby bezproblemowo nam wyskoczyła z praski,Na śniadanko jak znalazł życzę smacznegoPrzepis przesłany przez Arkadiuszaniedziela, 26 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter