ßßß
Składniki:- łopatka wieprzowa- peklosól 20g/kg- żelatyna- pieprz, listek laurowyMięsko z łopatki kl 1 usuwamy błony ścięgna, pelkujemy na sucho u mnie 3 dni peklosól 20gr na kg bez przypraw.Praskę wykładamy folią spożywczą na dno sypiemy odrobinę żelatyny, Mięso po upr zednim potraktowaniu młotkiem do kotleta (w celu lepszego związania mięsa) wkładamy do praski od jasnego koloru do czerwonego(ładnie wygląda)na gorę sypiemy żelatynę odrobinkę można dodać pieprz i listki laurowe dla estetyki(żeby oko cieszyło) zawijamy folię zamykamy praskę i parzymy w temperaturze 75/80 stopni przez 120 minut, po parzeniu schładzamy pod zimną wodą jakieś 10 minut i do lodówki na nockę aby ochłonęła, rano praskę polecam oblać gorącą wodą aby bezproblemowo nam wyskoczyła z praski,Na śniadanko jak znalazł życzę smacznegoPrzepis przesłany przez Arkadiuszaniedziela, 26 października 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter