Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Chlebek na zakwasie BeatySmarowidlo
boczkowe ... »
Boczek rolowany

Składniki:- płat
boczku ze skórą,- pekosól,-
pieprz,-
listek laurowy-
żelatyna,- osłonki barierowe (termokurczliwe)
Boczek rolujemy i przycinamy aby był kształtny kawałek. Następnie odkrawamy fragment skóry który wchodzi do wewnątrz rolady. Zostawiamy tylko zewnętrzną warstwę.Peklujemy na sucho 48h możemy dodać
zioła jeśli ktoś lubi.
Boczek posypujemy od wewnątrz
żelatyną i
pieprzem. Zwijamy. Wpychamy ścisło do osłonki barierowej do której wysypujemy 2-3 łyżeczki
żelatyny. Z
boku możemy włożyć
listki laurowe. Wlewamy do osłonki troszkę
wody, ugniatamy wszystko, masujemy, tak aby po zakręceniu i zawiązaniu osłonki nie było powietrza.Parzymy w wodzie o temp. ok 75 stopni przez 1h 45min.Studzimy w zimnej wodzie i przenosimy do lodówki.Smacznegosobota, 10 stycznia 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter