Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynka parzona z tłuszczykiemJabłecznik z lukrem »
Boczek prasowany parzony

Kolejna produkcja
boczku. Bardzo prosty przepis.Surowce i materiały:-
boczek jak najchudszy ze skórą-
żelatyna,-
pieprz-
listek laurowy- peklosól-
torebki do pieczenia- praska
Boczek peklujemy na sucho 48h. Peklosól 17-20g/kg.Do praski wkładamy torebkę, na dno sypiemy troszkę
żelatyny, ze dwa
listki laurowe, kładziemy I warstwę
boczku skóra do dołu. Posypujemy
żelatyną i na to kładziemy II warstwę
boczku bez skóry, posypujemy
żelatyną. Następnie kładziemy III warstwę
boczku skóra do góry. Na wierzch
listki laurowe. Pomiędzy warstwy można posypać troszkę
pieprzu.Zawiązujemy, ściskamy w prasce i parzymy 1 , 45-2h w wodzie o temp. ok 75 stopni.

Efekt końcowy:

Smacznegosobota, 22 września 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter