Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zupa rybna
SCHAB Z
SZYNKOWARU SZPIKOWANY ... »
ŁOPATKA Z
SZYNKOWARA wg. Izy

- 1kg
łopatki w kawałku (taki na pieczeń)- 1,5 łyżeczki
soli peklowej- 2 łyżeczki
żelatyny- mielony
pieprz-
czosnek-
słodka papryka- po pół łyżeczki
kolendry i
gorczycy-
mięso porządnie natrzeć
przyprawami- szykowar wyłożyć woreczkiem ,wsadzić
mięso ,zakręcić worek ,zamknąć
szynkowar- włożyć na ok 48 godzin do lodówki- parzyć ok 1 , 5 godziny w temp. 80 stopni (od momentu pojawienia się bąbelków)- jak ostygnie to włożyć do lodówki na kilka godzin- ponieważ byłam bardzo zajęta i nie stałam nad garnkiem to
wędlinka wyszła bardzo soczysta i pyszna ,ale mogłaby być ciut miękciejszaPrzepis przesłany przez Izę.poniedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter