ßßß
- 1kg łopatki w kawałku (taki na pieczeń)- 1,5 łyżeczki soli peklowej- 2 łyżeczki żelatyny- mielony pieprz- czosnek- słodka papryka- po pół łyżeczki kolendry i gorczycy- mięso porządnie natrzeć przyprawami- szykowar wyłożyć woreczkiem ,wsadzić mięso ,zakręcić worek ,zamknąć szynkowar- włożyć na ok 48 godzin do lodówki- parzyć ok 1 , 5 godziny w temp. 80 stopni (od momentu pojawienia się bąbelków)- jak ostygnie to włożyć do lodówki na kilka godzin- ponieważ byłam bardzo zajęta i nie stałam nad garnkiem to wędlinka wyszła bardzo soczysta i pyszna ,ale mogłaby być ciut miękciejszaPrzepis przesłany przez Izę.poniedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter